Afbeelding van zonnepanelen - Solairco

Particuliere woning?

Je zonnepanelen op één dag geplaatst én aangesloten

Sinds onze start in 2008 werken wij nog steeds met dezelfde eigen vakmensen. Tijdens deze lange periode bouwden wij een enorme schat aan ervaring en expertise op. Onze dakwerkers en gecertificeerde elektriciens zijn bijzonder goed op elkaar ingespeeld.

Op een gemiddelde particuliere woning neemt het plaatsen en aansluiten van zonnepanelen niet meer dan één werkdag in beslag. Wij beschikken over meerdere ervaren plaatsingsploegen, waardoor je mag rekenen op korte wachttijden.

Wij leveren steeds een totaalservice, inclusief het aanvragen van de vereiste keuring. Het enige wat jij als klant moet doen, is het aanmelden van je zonnepanelen bij je netbeheerder na de ingebruikname.

Steeds meer particulieren met een nieuwbouw kiezen logischerwijs voor zonnepanelen. Hiermee voldoen ze aan de EPB-verplichting inzake hernieuwbare energie én hun energiepeil daalt sterk. Je zonnepanelen renderen meteen dankzij de gratis elektriciteit, die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor het aansturen van een energiezuinige warmtepomp.

Zonnepanelen blijven, dankzij hun snelle terugverdientijd, een voordelige economische keuze. Dat je de natuur een handje helpt, vormt een extra welgekomen troef.

Bedrijfsdak?

Ook grotere installaties vormen voor ons geen probleem?

Naast particuliere woningen plaatsen wij ook zonnepanelen op grote bedrijfsdaken. Overal waar een plat of hellend dak aanwezig is, installeren wij de nodige zonnepanelen en de bijhorende installaties. Wij realiseerden in het verleden al installaties met meer dan 3000 zonnepanelen.

Afbeelding van zonnepanelen - Solairco
Afbeelding van zonnepanelen - Solairco

Waarom kiezen voor Solairco?

Wanneer je kiest voor Solairco, dan kies je voor een ervaren installatiebedrijf dat al onafgebroken sinds 2008 zonnepanelen plaatst. Op dat vlak zijn wij bijna een unicum. Wij werken nooit met onderaannemers. Jouw installatie wordt 100% geplaatst en aangesloten door onze eigen vakspecialisten.

Ook voor de keuze van de juiste materialen en de ideale configuratie en positionering van jouw zonnepanelen hebben wij de meest ervaren specialisten in huis. In combinatie met onze bewuste keuze voor kwaliteitsvolle materialen sluit je met Solairco alle risico's op een verkeerde investering uit.

Jammer genoeg wordt onze sector nog steeds gekenmerkt door de komst van nieuwe bedrijven die al snel weer verdwijnen. Wanneer de installatie dan niet naar behoren functioneert of stuk gaat, dan blijft de klant verweesd achter.

Het gebrek aan ervaring bij talrijke bedrijven leidt in vele gevallen tot een slechte plaatsing van de panelen, een verkeerde selectie van omvormers en foutieve aansluitingen. Deze technische problemen zorgen voor een lagere opbrengst van de zonnepanelen én een sterk ingekorte levensduur.

Waar plaatsen wij zonnepanelen?

Wij richten ons op het plaatsen van zonnepanelen in de provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen. Dit laat ons toe om onze snelle service van één particuliere plaatsing per ploeg per dag waar te maken.

Concreet zijn onze plaatsingsploegen dagelijks actief in de regio's rond Rotselaar, Haacht, Diest, Leuven, Aarschot, Tervuren, Sterrebeek, Herent, Oud-Heverlee, Bierbeek, Scherpenheuvel, Rillaar, Baal, Tremelo, Keerbergen, Hoeilaart, Overijse, Huldenberg, Boortmeerbeek, Zaventem, Vilvoorde, Dilbeek, Tienen, Hasselt, Genk, Tongeren, Sint-Truiden, Maaseik, Antwerpen, Mechelen, Lier, Geel, Turnhout, Mol, Vosselaar, Beerse, Oud-Turnhout, Balen, Dessel, …

Afbeelding van zonnepanelen - Solairco
Afbeelding van zonnepanelen - Solairco

De perfecte combinatie met thuisbatterijen

Voor particulieren is het vrijwel onmogelijk om op elk moment meteen alle zelfopgewekte groene elektriciteit te verbruiken. Zonder terugdraaiende elektriciteitsteller gaat deze opbrengst mogelijk verloren.

Het gemiddelde directe zelfverbruik van zonnepanelen ligt zelfs lager dan 30 procent. Thuisbatterijen vormen de perfecte buffer om zelfopgewekte elektriciteit tijdelijk op te slaan, zeker in combinatie met een laadpunt voor je elektrische auto of een warmtepomp. Met een thuisbatterij kan je het percentage zelfverbruik opdrijven tot 55 à 65 procent.

Overdag wek je elektriciteit op, 's nachts verbruik je deze om je elektrische auto op te laden. Voor een maximaal rendement gebruiken wij intelligente systemen en stellen wij de volledige installatie feilloos op elkaar af.

Meer informatie over thuisbatterijen

Zijn zonnepanelen nog financieel interessant?

Zonnepanelen blijven ook met een digitale niet-terugdraaiende teller een interessante investering, zeker in combinatie met een thuisbatterij. De terugverdientijd is door de invoering van de digitale niet-terugdraaiende elektriciteitsmeter slechts met één à twee jaar verlengd.

De gemiddelde terugverdientijd bedraagt nu negen jaar. Bij de kwaliteitsvolle zonnepanelen die wij plaatsen, mag je gerust rekenen op een levensduur van meer dan dertig jaar.

Zonnepanelen blijven financieel dus een interessante investering. Na negen jaar is je investeringsbedrag gerecupereerd en geniet je de komende twintig jaar van een mooi rendement.

Prosumententarief valt weg

Wie zonnepanelen installeert, betaalt geen prosumententarief meer. De jaarlijkse belasting op het gebruik van het publieke elektriciteitsnet, is voor eigenaars van zonnepanelen afgeschaft. Je betaalt dus alleen nog voor de elektriciteit die je werkelijk afneemt.

Ontvang een injectievergoeding

Je kan met een digitale meter de overtollige stroom van je zonnepanelen niet meer zomaar op het elektriciteitsnet plaatsen (waarbij je meter terugdraait), wél kan je een injectiecontract afsluiten met een energieleverancier. In dat geval verkoop je jouw groene elektriciteit aan de betrokken elektriciteitsleverancier.

Afbeelding van zonnepanelen - Solairco
Afbeelding van zonnepanelen - Solairco

Installatieservice in heel Vlaanderen

Solairco is een dochter van de Bumaco Group. Dankzij onze verschillende strategisch gelegen vestigingen (Rotselaar, Nazareth, Westerlo, Duffel) plaatsen we in heel Vlaanderen zonnepanelen. Ook voor service en onderhoud bieden we een gegarandeerde service in heel Vlaanderen.