ad-154.jpg

Zie je een ploeg van Solairco aan de slag bij een particuliere woning? Dan bestaat de kans dat Thure er aan het werk is. De meerderheid van de tijd vind je hem binnen, want hij staat in voor het elektrisch gedeelte.

 

Je voelt de lente in de lucht hangen. Dat is voor onze collega’s ook net iets aangenamer om hun werk te doen. Bovenop het dak warmt het namelijk al lekker op. Hier is Kaloyan momenteel bezig met zonnepanelen leggen en aansluiten. Thure vinden we terug in de garage. Hij zorgt voor de installatie van de omvormer en sluit deze aan op de meterkast. Hij heeft vandaag een extra compagnon mee. Siebe is sinds enkele weken bij Solairco aan de slag, Thure leert hem alvast de kneepjes van het vak


“Een woning van zonnepanelen voorzien, dat is meestal op één dag geklaard. ’s Ochtends starten we in het magazijn om ons materiaal te laden. Dan gaat Kaloyan het dak op en ik doe de elektrische installatie. ’s Avonds als we klaar zijn ruimen we op en gaan we nog even ons afval lossen op het recyclagepark van Bumaco Group”, vertelt Thure over zijn doorsnee dag
 

Elke installatie, elke woning en elk dak is anders. De ene werf verloopt nu eenmaal vlotter dan de andere. Zo komt het wel eens voor dat Thure en zijn ploeg vroeger klaar zijn dan voorzien. “Dan bellen we naar kantoor en nemen we er de ene keer een depannage bij. De andere keer mogen we wat eerder naar huis. Maar dan bellen we toch eerst nog even naar onze andere ploeg om te checken of we daar kunnen bijspringen”, vertelt Thure trots, “we zijn van het principe Samen uit, samen thuis.”
 

Gezien Thure en Kaloyan voornamelijk bij mensen thuis zonnepanelen plaatsen, is hun dagindeling vaak hetzelfde. En toch… “Je komt elke dag andere mensen tegen, andere daken. De installatie is hetzelfde concept maar altijd in een volledig nieuw jasje”, legt Thure uit. Ook het type woning (een bestaande woning of nieuwbouw) maakt wel degelijk een verschil. “De kabels van boven naar beneden trekken en je weg zoeken… Dat vergt het meeste tijd,” verklapt Thure. “Dat gaat bij een nieuwbouw vaak vlotter omdat daar bijvoorbeeld al een wachtbuis voorzien is richting het dak of de zolder.” 
 

Eenmaal als we klaar zijn op de werf, stellen de klanten ook regelmatig vragen aan onze ploeg. Zeker in deze tijd zijn ze vooral op zoek naar tips om hun energieverbruik te optimaliseren en te verminderen. Thure deelt dan zijn gouden raad: “We kunnen helaas niet één ultieme tip geven die voor elke klant van toepassing is. Het is voor elke woning, elke installatie anders. Maar wat ik hen wel meegeef, is dat het enorm belangrijk is om in het eerste jaar te leren uit het verbruik. Door je verbruik goed te monitoren, leer je hoe je het best omgaat met je zonnepanelen en je batterij.”
 

Wil jij binnenkort mee het dak op? 
Dat kan. Want wij zoeken nog extra ondersteuning voor onze ploeg.

Stel je snel kandidaat.
 

ad-153.jpg
ad-156.jpg
ad-158.jpg
ad-159.jpg
ad-164.jpg
ad-165.jpg